Pasta z awokado i sera sałatkowego
10 minut
Według mnie najprostsze i najlepsze śniadanie składa się ze świeżego pieczywa, jajek i dodatków do pieczywa. Tych ostatnich może być wiele, ale w końcu przychodzi taki czas, że ten ser,…
Czytaj dalej10 minut
Według mnie najprostsze i najlepsze śniadanie składa się ze świeżego pieczywa, jajek i dodatków do pieczywa. Tych ostatnich może być wiele, ale w końcu przychodzi taki czas, że ten ser,…
Czytaj dalej5 minut
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem najprostszym z najprostszych, ale tak dobrym, że zamyka usta 🙂 . Pasta z wędzonej makreli, moim zdaniem najlepiej pasuje do świeżego chrupiącego pieczywa zwłaszcza…
Czytaj dalej15 minut
Kanapki to chyba najbardziej popularne śniadanie. Trzeba je odpowiednio różnicować, aby za szybko się nie znudziły. Często robię najzwyklejszą pastę jajeczną i jest idealną odmianą. Tym razem mam dla Was…
Czytaj dalej10 minut + 50 minut gotowanie
Piękna różowa sałatka z łososiem i jajkiem. Swój kolor zawdzięcza szlachetnemu burakowi. Polecam jeść buraki, zwłaszcza zimą, ponieważ wspomagają odporność. Sałatka jest pełnowartościowa i bardzo pożywna a do tego pięknie…
Czytaj dalej5 minut
Zdrowe zielone pesto z jarmużu lub innych zielonych liści jest wegetariańskie i bezglutenowe. Może być nawet w wersji wegańskiej – parmezan zamieńcie na dodatkową porcję orzechów. Pesto przygotujecie w zaledwie…
Czytaj dalej10 minut
Dzisiaj krótki przepis, ale pyszny i od dzisiaj nie zabraknie go w Waszej kuchni. Pasuje do wszystkich warzyw, więc ostatnio ląduje na wszystkich moich sałatkach. Nadaje się do maczania paluszków…
Czytaj dalej15 minut
Tradycyjne jajka faszerowane dostały dzisiaj drugie bardziej nowoczesne życie. Wyglądają pięknie na każdej imprezie, jednak Wielkanocą nabierają szczególnego charakteru. W wielu domach goszczą wtedy potrawy z jaj, a zwłaszcza faszerowane…
Czytaj dalej30 minut
Nic ciekawego, kiedy rutyna zakrada się do talerza 😀 . Na śniadanie szybka owsianka czy jajecznica wychodzi już bokami – każdy to zna, ale czy musi tak być? Zachęcam do…
Czytaj dalej15 minut +10 minut smażenie
Jest to wielofunkcyjna sałatka, która sprawdza się na dosłownie każdą porę dnia. Na śniadanie z chrupiącym rogalikiem, do pracy zapakowana w świeżą bułkę lub tosta albo podana z warzywami jako…
Czytaj dalej15 minut
Bruschetta jest przekąską kuchni włoskiej. Jej podstawą jest chrupiące pieczywo posmarowane oliwą. Możecie znaleźć wiele wariantów tego dania, jednak na pierwsze miejsce wyłania się dobrze znana bruschetta ze świeżymi pomidorami…
Czytaj dalej30 minut
Ten przepis na sałatkę curry z kurczaka zabiera niewiele czasu i jest bardzo łatwy. Jest świetną bazą do rozbudowy. Ja lubię położyć ją na świeżym pieczywie. Tę sałatkę możesz zawinąć…
Czytaj dalej10 minut
To podstawowy przepis na pastę jajeczną z awokado. Możesz podać ją jako sałatkę lub pastę do pieczywa. W przypadku sałatki jaja powinny być pokrojone w grubszą kostkę, tak aby tekstura…
Czytaj dalej15 minut
Pasta z Makreli Wędzonej Makrela to tłusta ryba, ale zawierająca ogromne ilości białka. Jest to aż 20 g w 100 g wędzonej ryby. Tłuszcz z ryb to cenne dla naszego…
Czytaj dalej