Pancakes

Śniadania

Pancakes

5 minut + 10 minut smażenie

Na śniadanie serwuję puszyste, amerykańskie pancakes prosto do waszych wygłodniałych brzuszków. To bardzo łatwe placuszki, od teraz będziecie chcieli jeść je codziennie. Chwileczkę, nie ma co od razu przesadzać bo w końcu jeszcze trochę zależy nam na linii. Ale co tam, skoro weekend to czemu nie pozwolić sobie na małe szaleństwo w diecie? Ja osobiście zakochałam się w nich i polecam spróbować każdemu kto jeszcze tego nie zrobił.

Ja zamiast mleka dodaję kefir. Nie znajdziecie go w tradycyjnych naleśnikach z amerykańskiej kuchni, ale to nie oznacza, że są gorsze. Po prostu spróbujcie 🙂 . Kiedy zrobiłam pierwszy kęs, nie było już odwrotu – pomyślałam – gdzie one były przez całe moje życie i dlaczego dopiero teraz? Dlatego przygotuj je na długie, leniwe, weekendowe śniadanie.

Kocham słodkie śniadania i wszyscy ci którzy mają tak samo również pokochają te puszyste placuszki.

PancakesPancakesPancakesPancakesPancakes Pancakes

Słodkie Gotowanie

Pancakes

Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: 5 minut + 10 minut smażenie

Składniki

  • 250 g maki pszennej
  • 50 g cukru
  • 50 g roztopionego masła (możesz zamienić na olej kokosowy)
  • 250 ml kefiru
  • 50 ml mleka
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • syrop klonowy lub miód, owoce

Instrukcje

  1. Wszystkie składniki wymieszaj, za pomocą miksera lub rózgi.
  2. Chochlą nabieraj niewielkie porcje ciasta, pamiętaj że naleśniki sporo urosną.
  3. Smaż na patelni teflonowej, bez tłuszczu po ok minucie z każdej strony.
  4. Podawaj z ulubionymi dodatkami, koniecznie zjedz ciepłe wtedy są najlepsze.

Zobacz również

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *