Pasta z awokado i sera sałatkowego

Do chleba | Grill

Pasta z awokado i sera sałatkowego

10 minut

Według mnie najprostsze i najlepsze śniadanie składa się ze świeżego pieczywa, jajek i dodatków do pieczywa. Tych ostatnich może być wiele, ale w końcu przychodzi taki czas, że ten ser, który zawsze tak bardzo Ci smakował, zrobił się taki nijaki albo zawsze te same warzywa (sałata, pomidor, ogórek). W tej sytuacji najlepszym wyjściem jest przygotowanie raz w tygodniu pasty kanapkowej. Może to być pasta jajecznapasta z awokado i suszonymi pomidoramipasta z makreli wędzonej. Teraz mam kolejną propozycję, chyba jeszcze łatwiejszą niż pozostałe moje pasty. Wszystko, czego potrzebujesz to dojrzałe awokado, ser sałatkowy i opcjonalnie anchois (nie jest obowiązkowe). Pasta z awokado i sera sałatkowego to tak naprawdę 2 składniki doprawione chilli i anchois.

Z tej pasty możesz przygotować śniadanie, przystawkę i obiad. Na śniadanie jako dodatek do pieczywa, przystawka jako dip do warzyw, słonych przekąsek, obiad jako sos do makaronu ( w tej sytuacji proponuję dodać trochę mleka, wtedy pasta nabierze lepszej konsystencji). Idealnie skomponowała się z moimi ostatnimi bułeczkami pszenno-żytnimi z salami więc gorąco polecam, wypróbuj ten zestaw 🙂 .

Pasta z awokado i sera sałatkowego Pasta z awokado i sera sałatkowegoPasta z awokado i sera sałatkowego Pasta z awokado i sera sałatkowego

Słodkie Gotowanie

Pasta z awokado i sera sałatkowego

Ilość porcji: 1 miseczka

Czas przygotowania: 10 minut

Składniki

  • 1 dojrzałe awokado
  • 80-100 g sera sałatkowego (próbuj czy nie jest dla Ciebie za słone)
  • 1 filet anchois
  • 2 plasterki chilli lub płatki chilli lub pieprz
  • szczypiorek lub natka pietruszki (opcjonalnie)

Instrukcje

  1. Awokado i ser sałatkowy rozdrobnij widelcem.
  2. Dodaj drobno pokrojone anchois i cienki plaster lub dwa chilli, jeśli nie używasz to dodaj pieprz.
  3. Na koniec możesz dodać szczypiorek lub natkę pietruszki.
  4. Podawaj jako dodatek do pieczywa, farsz do jajek, dip do warzyw oraz w postaci gęstego sosu do makaronu. Najlepiej smakuje na bułeczkach pszenno-żytnich z salami z tego przepisu!

www.slodkiegotowanie.pl

Zobacz również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *