Czekoladowe Blondies

Ciasta i desery

Czekoladowe Blondies

10 minut + 25 minut pieczenie

Gumowe blondies z czekoladą….

Cała magia dzieje się w jednej misce. Nie lubimy brudnych naczyń. Chodzi przecież o to, żeby było szybko i smacznie. A to blondies jest baaardzo smaczne, gumowe i co najważniejsze – czekoladowe 🙂

Więc… kto jest podekscytowany nadejściem wiosny? Połowa z was pewnie mówi „Ja, ja, ja!!”, a druga połowa prawdopodobnie przewraca oczami, bo ciałka jeszcze nie te 🙂

Hej, nieważne co sobie myślisz, wiosna to piękny zapach i słońce, każdy ma być szczęśliwy. Myślę, że możemy wszystko! Tak, też o tym myślę. Domowe wypieki wchodzą w grę jak najbardziej. Bo w końcu dają tyyyyle radości 🙂

Naprawdę nie wiem dlaczego tak jest, ale zawsze te proste przepisy, najbardziej mi się podobają. Jest jedna miska, mix produktów i otwarty przepis. Czy to nie wspaniałe? Stworzenie czegoś tak pysznego nie zajmie nawet godziny.

Ostrzegam, że Blondies może nie wytrzymać godziny na blacie 🙂 . Doradzam – od razu zrób podwójną porcję.

Czekoladowe BlondiesCzekoladowe Blondies Czekoladowe BlondiesCzekoladowe Blondies Czekoladowe Blondies Czekoladowe Blondies

Słodkie Gotowanie

Czekoladowe Blondies

Ilość porcji: 9

Czas przygotowania: 10 minut + 25 minut pieczenie

Składniki

  • 100 g masła
  • 150 g brązowego cukru
  • 1 jajko + 1 żółtko
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1/8 łyżeczki drobnej soli
  • 60 g mąki uniwersalnej 650
  • 60 g mąki chlebowej 720
  • 150 g czekolady gorzkiej

Instrukcje

  1. W misce połącz rozpuszczone masło i cukier za pomocą gumowej szpatułki.
  2. Dodaj jajko, żółtko, miód i wanilię. Mieszaj do połączenia składników.
  3. Dodaj mąkę, sól i 3/4 pokruszonej czekolady. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  4. Wlej ciasto do formy o wymiarach 20 cm x 20 cm. Piecz przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 170°C. Pozostaw do ostygnięcia.

Zobacz również

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *